Reuzenspin uit De Lijn #019

Gepubliceerd door Hugo op

Een van de gevaarlijkste dingen die ik ooit heb gedaan was het tekenen van deze enorme spin voor De Lijn #018:

De reuzenspin in zwart wit… nog steeds smerig als je het mij vraagt.

Time lapse video

Tijdens het tekenen liet ik de camera mee lopen en het leek me tof om hier even met je te delen hoe zo’n tekening tot stand komt. Van grove schets tot uitgewerkte tekening zoals hij in de strip staat.
Hieronder de video van hoe de tekening tot stand kwam:

Een grote reuzenspin in De Lijn

Reuzenspin

In het verhaal ‘perspectief’ vertel ik dezelfde gebeurtenis telkens door de ogen van een ander karakter. Voor de laatste aflevering kroop ik in het hoofd van de fiets-stelende junk.
In het verhaal lopen hallucinatie en werkelijkheid door elkaar heen.
En als de junk uiteindelijk wordt gepakt door De Lijn, ziet hij hem als een enorme reuzenspin (da’s nog groter dan een gewone reuzenspin).

Het verhaal schrijven was één ding, maar het tekenen was een tweede.
Ik kan namelijk niet ontkennen dat ik een lichte arachnafobie heb. Spinnen met harige poten zie ik liever niet al te lang. Laat staan dat ik ze graag echt BESTUDEER OM EEN FAKKING TEKENING VAN TE MAKEN.
Deze plaat heb ik dan ook met mijn ogen dicht getekend.

(Wil je de strip lezen, klik hier!)

Spinnetje

De spin komt eerder terug in het verhaal als kinderspeeltje. Daarmee staat eigenlijk de spin symbool voor de grootste (uitgekomen) angst van de hoofdpersoon.

Aww zo schattig…

Doltriest feitje: toen ik na veel bloed zweet en tranen deze plaat had getekend wilde ik mezelf belonen met een avondje film-kijken.
De film die ik koos was Enemy met Jake Gyllenhaal.
Als je ‘m gezien hebt weet je dat dat geen goede keus was.

Meer video’s?

Ik overweeg in de toekomst meer van dit soort video’s op te nemen van mijn proces.
Is dat iets waar je benieuwd naar bent?
Of lees je liever gewoon de fakking strip?

Laat het me weten in een reactie hieronder!

Categorieën: Artikel

Hugo

Bedenker van De Lijn.

3 reacties

Jantien Koreneef · februari 10, 2019 op 1:14 pm

Ik vind die video’s wel leuk hoor.

Kees Kouwenberg · maart 12, 2019 op 9:19 pm

Ik liep wat achter met Lijnen, maar heb de draad weer opgepakt. CREEP!!! Ik snap je hoor, ik ben ook als de dood voor spinnen. En dan niet een hooiwagen of zo, maar zodra er haren op dat beest komen, of de poten knietjes gaan vertonen moeten ze opzouten. Spinnen zijn banger voor mij dan ik voor hun? EGNIE! Spinnen zijn nuttig? Nope! Spinnen zijn niet eens van de Aarde. Het zijn buitenaardse wezens die een invasie voorbereiden. De spinnetjes op Aarde zijn slechts het voetvolk van de immense (in grootte en aantallen) spinnen die ergens achter Saturnus in grote ruimteschepen afwachten totdat hun soldaten (de spinnen nu op Aarde) de mensheid hebben overtuigd dat ze nuttig en bang van ons zijn. En dan slaan ze toe. Dus houdt arachnafobie in stand, het kan onze redding zijn. Oké, van die buitenaardse wezens weet ik het nog niet heel zeker, maar dat spinnen creeps zijn: JA!

    Hugo · maart 13, 2019 op 5:22 pm

    Amen!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.