De Lijn slingert weg 

Gepubliceerd door Hugo op

Time lapse video

Het voelt alsof ik bij issue drie langzaam een beetje m’n draai begin te vinden. Een strip, de tekenstijl, de soorten panels die je wil gebruiken, dat moet zich toch allemaal een beetje gaandeweg ontwikkelen.
Een van de sleutel-tekeningen (want dat is sinds kort een woord) daarbij was het laatste panel op pagina zeven van issue 03.
De Lijn die (vrij sierlijk, al zeg ik het zelf) wegslingert met drie vastgebonden schavuiten op de achtergrond.

Al in de schetsfase had ik het vermoeden dat dit een vrij gaaf panel zou kunnen worden, dus heb ik het hele gebeuren opgenomen. Hieronder kun je de video van de versnelde versie van de tekening bekijken:

Omdat ik het altijd leuk vind een kijkje in de keuken te geven, leek het me wel tof om deze video te delen. Ik weet dat veel van jullie geïnteresseerd zijn in mijn werkproces (gezien de reacties die ik kreeg op mijn beschrijving van hoe ik De Lijn maak van script tot strip).
Ik denk dat je het ook wel leuk vindt om te zien hoe ik hier van grove potloodschets naar een strakke inkttekening ga. Naar de uiteindelijke ingekleurde versie door Jimmy G.

Wil je meer tekenvideo’s zien, kijk dan eens hier voor een aantal snelle Lijn tekeningen.

Meer proces?

Heb je vragen over mijn tekenproces? Of wil je iets anders weten over hoe ik te werk ga bij mijn comic?
Laat het me weten in een reactie hieronder!

Categorieën: Artikel

Hugo

Bedenker van De Lijn.

2 reacties

Margreet · juni 14, 2022 op 8:23 am

Gaaf! Jij tekent op tablet?

    Hugo · juni 14, 2022 op 6:24 pm

    Ja klopt Margreet. Op mn trouwe Wacom Mobile Studio Pro 13 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.