De Lijn #02 is er!

Gepubliceerd door Hugo op

De comic-wereld ligt bezaaid met issues die de lezer al jaren in de onzekere wereld van “wordt vervolgd” laten branden. Zoals ik al eerder zei, een strip maken kost veel tijd en het is nu eenmaal super lastig om het enthousiasme van een eerste deel vast te houden. De nieuwigheid is er een beetje af. Opeens zijn er verwachtingen waar te maken (of te overtreffen) en voor je het weet laat je het er bij.

Tot je over een jaar of twee begint met je volgende serie en het hele circus weer van voor af aan kan beginnen. Voor je het weet, vind je jezelf omringt door issues #01 van tientallen series.

Maar zoals Ger Apeldoorn me vertelde dat John Byrne al zei:
De enige goeie comic is een comic die regelmatig verschijnt.”

En nu, bijna schoon twee-en-een-half maandjes na issue #01 is hier De Lijn #02!

Het is waanzinnig tof om op deze manier aan een comic te werken. In ieder nieuw deel kan ik weer geleerde lessen uit het vorige issue meenemen. Sinds De Haesjager (fans van het eerste uur, represent) ben ik niet meer zo enthousiast geweest over een project geloof ik.

Natuurlijk lezen we in dit issue hoe de verhaal-lijnen (see what I did there?) uit De Lijn #01 verder gaan. Wordt die auto nog uit de vliet gevist (of op z’n minst de inzittenden)? Hoe zit het met die ouwe vent en z’n vader? Waarom is Nasira, het zusje van Omar, zo geïnteresseerd in de buurman? En wie is toch die mysterieuze figuur die mensen op redelijk ongebruikelijke manier op de anderhalve meter regel wijst?

En we hebben weer een brievenrubriek én reclames die misschien wel of misschien ook niet naar echte producten verwijzen.

Kortom een must-read, voor iedereen die wil weten hoe het verder gaat met de Haagse misdaadbestrijder.

Dus ga nu naar de Lijn shop om De Lijn #02 te bestellen.

De screw-up edition

Omdat ik zélf het hele Lijn bedrijf ben is het natuurlijk wachten op onbegrijpelijke fouten van het management. Vorige week kreeg ik de hele batch De Lijn #02 binnen, om er vervolgens achter te komen dat mijn DTPer een cruciale fout had gemaakt die door de Quality Control heen is geglipt: er ONTBRAK EEN HELE PAGINA!
Wat wil zeggen dat je als lezer direct van pagina 12 naar pagina 14 gaat (ja, het gaat letterlijk om pagina 13 haha, gelukkig geloof ik niet in complottheorieën). 

Speciaal voor de verknipte lezer bied ik daarom deze misprint-editie aan met een inlay van pagina 13 in zwart-wit-inkt. Een unieke leeservaring die ik niemand toewens! …maar wie ben ik.

Bestel De Lijn #02

Dus wat doe je hier nog?

Ga als een malle naar de Lijn-shop om het nieuwste issue van je favoriete misdaadbestrijder te bestellen!

Zoals de vorige keer, zijn er ook een beperkt aantal gesigneerde exemplaren beschikbaar.

Categorieën: Artikel

Hugo

Bedenker van De Lijn.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.