Het begin van De Lijn

Gepubliceerd door Hugo op

Okay, ik geef het toe.
Al sinds ik een jaar of elf ben wil ik een superheldenstrip maken.

Sindsdien heb ik als stripmaker natuurlijk altijd gedaan alsof ik mijn neus ophaalde voor ‘die superheldjes’. Allemaal plat vermaak dat de mogelijkheden en diversiteit van het strip-medium te kort doet, toch?

In een tijd waarin termen als Graphic Novel en Literaire Strip je om de oren vliegen, wil ik stijlonderzoeken en stripexperimenten uitvoeren die hun weerga niet kennen. En op die manier laten zien dat ik heus wel een ‘serieuze stripmaker’ ben.

Totdat ik op een dag wat van mijn oude schetsen terugvond.
Krabbelblaadjes waarop ik als elfjarige had geprobeerd een heldenstrip te tekenen.
En opeens was ik weer terug in de tijd.
De lol.
De ongedwongenheid.
De spanning die komt kijken bij het traditionele heldenverhaal.

En ik vroeg me opeens af: hoe zou ik dat nu aanpakken.

De Lijn is het antwoord op die vraag.

Categorieën: Artikel

Hugo

Bedenker van De Lijn.

11 reacties

Joop Mertens · april 20, 2018 op 8:12 am

Hallo Hugo,
Ik ben benieuwd of je nog overweegt je strip ook in stripboek vorm uit te geven?

  Hugo · april 23, 2018 op 10:01 am

  Ha Joop,
  Wat een goeie vraag! Ik overweeg het zeker. En ben nu in gesprek met wat mensen/uitgevers over de mogelijke opties.
  Vooralsnog wordt het in eerste instantie een online-project. Vooral omdat ik graag voortdurend nieuwe afleveringen wil blijven maken en de logistiek van die telkens opnieuw laten drukken/printen erg veel tijd in beslag neemt (weet ik uit ervaring). Dus dat is voor mij een mooie manier om me te kunnen concentreren op het ‘echte werk’.
  Maar ik sluit niet uit dat er na een aantal afleveringen een ‘best of album’ verschijnt waarin ik de gaafste verhalen bundel.
  Heb je zelf een voorkeur voor print?

Alexander · mei 10, 2018 op 10:14 pm

Mijn enige commentaar is geen commentaar, want ik wil 0 invloed uitoefenen op wat je aan het doen bent met deze strip. Indrukwekkend, ik kijk hongerig uit naar meer.

  Hugo · mei 14, 2018 op 7:17 am

  Hahaha, wow Alexander thanks voor het compliment! Ik zal mijn best doen je verwachtingen waar te maken 🙂

Esther · juni 4, 2018 op 9:44 am

Hoi Hugo,

Te gek hey!
Er zijn sowieso te weinig superhelden… Tenminste, dat is mijn mening.
Dus ik ben blij dat jij er eentje toevoegt aan het harde Haagse leven.
Dankjewel dat iedereen mag delen in jouw heldenbestaan. <3

Vanaf nu ben ik fan,
Groetjes, Esther

  Hugo · juni 11, 2018 op 9:38 am

  Hey thanks Esther, wat leuk om te horen. Ja ik doe m’n best 🙂

Rocky · juni 21, 2018 op 8:24 pm

Hoi Hugo wat echt te gek alleen jammer dat we nu tot september moeten wachten

  Hugo · juni 25, 2018 op 8:25 am

  Hey Rocky (goeie naam), tof om te horen dat je zo enthousiast bent! Haha, september is dichter bij dan je denkt (ik ben in ieder geval als een malle vooruit aan het tekenen :P)

Gideon · juli 7, 2019 op 8:15 pm

Wow! Vannacht heb ik De Lijn pas ontdekt en ik heb alle afleveringen gecheckt! Echt supergave artwork en ook de verhaallijnen zijn indrukwekkend! Je hebt wat mij betreft het domein ‘superheldenstrip’ naar een compleet nieuw level getild!

  Hugo · juli 8, 2019 op 11:38 am

  Hey Gideon, da’s extreem gaaf om te horen! Momenteel zitten we even in een break-periode, maar er liggen zeker nog avonturen in het verschiet.

Online self publishing neemt vlucht: Den Haag is sinds kort een superheld rijker – 9e Kunst · januari 15, 2019 op 3:19 pm

[…] Hugo Seriese, stripmaker te Den Haag, vroeg zich af waarom superhelden toch altijd uit de Verenigde Staten komen. Hij verzon een onversneden Hollandse superheld die zijn avonturen, net als Hugo zelf, gewoon beleeft in de Hofstad. Overdag gaat onze held als de mild mannered kantoorklerk Thijs door het leven, ’s nachts verandert hij in De Lijn. […]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.